Nyt Om Oliefyr.

Snart får fyret den sidste olie

Fra 2016 er det ikke længere tilladt at installere oliefyr i eksisterende bygninger, hvis de ligger i områder, hvor der findes kollektiv forsyning af fjernvarme eller naturgas.*

 

Hvis du bor i et område med kollektiv forsyning og har et oliefyr, der nærmer sig udskiftningsalderen, skal du altså være opmærksom på, at du enten skal udskifte det inden 2016 eller vælge en alternativ varmekilde.

Er dit oliefyr ikke så gammelt endnu, kan du snildt bruge det til det er udtjent – også efter 2016 –  du kan bare ikke erstatte det med et nyt efter 2016.

Årsagen til udfasningen af oliefyr er ret enkel: Det er en meget energikrævende og miljøbelastende løsning, og olie er ét af de fossile brændstoffer, som vi i Danmark skal arbejde på at gøre os uafhængige af til gavn for klima og miljø. Men også til gavn for den enkeltes varmeøkonomi.

 

Du har mange muligheder for at vælge ny varmekilde

Hvis dit oliefyr læner sig op ad en udskiftning, har du flere muligheder. De afhænger af, hvor du bor.

Her kan du få et fingerpeg om, hvad du kan gøre, men husk at få en fagmand til at hjælpe dig med at vurdere, hvad der vil være den bedste løsning for dig.

 

Bor du i et område med kollektiv forsyning af fjernvarme eller naturgas?

  • Så kan du indtil 2016 udskifte dit oliefyr til et nyt A-mærket oliefyr med kondenserende kedel. Denne type oliefyr er den mest energibesparende på markedet. Med den er du sikret en effektiv drift og et energiforbrug, der er 20-30 % lavere (sammenlignet med oliefyr uden kondenserende kedel).
  • Du kan skifte oliefyret ud med et naturgasfyr eller en fjernvarmeinstallation. Det er oplagt at overveje, hvis du bor i et kollektivt forsyningsområde, og du kan spare op til 50 % på dit varmeforbrug.
  • Du kan skifte til en jordvarmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe. For mange er det en god løsning, fordi de både skåner miljøet og sparer op til 50 % på deres varmeudgift (ved skift fra oliefyr).

Bor du ikke i et område med kollektiv forsyning af fjernvarme eller naturgas?

  • Så gælder 2016-fristen ikke for dig. I så fald kan du skifte til nyt A-mærket oliefyr også efter 2016.
  • Du kan skifte oliefyret ud med en jordvarmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe. Det er faktisk den bedste løsning, fordi du både skåner miljøet og sparer op til 50 % på din varmeregning (ved skift fra oliefyr).

Læs mere om naturgas

Læs mere om varmepumper

eller søg tilskud gennem dong.

Læs mere om tilskud 

 

*Bemærk, at det siden 2013 har været slut med oliefyr til nybyggeri.